Royal Coffee

Συστατικά

Μέθοδος παρασκευής

Almond Dacquiose
Κάνουμε μια μαρέγκα με το ασπράδι και την κρυσταλλική ζάχαρη. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει. Μέσα στη μαρέγκα ενσωματώνουμε τα στερεά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και όλο το μίγμα το βάζουμε σε μια λαμαρίνα πάνω από ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 10' στους 190°C.

Banana Cream
Κάνουμε μια anglaise με το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τους κρόκους. Ρίχνουμε τη ζελατίνη και έπειτα αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Σε ένα λαχανάκι πολτοποιούμε τις φρέσκιες μπανάνες μαζί με τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός ώστε να ομογενοποιήσουμε όλα τα υλικά μαζί.

Chocolate Coffee Mousse
Βράζουμε τα 300g της κρέμας γάλακτος μαζί με τους σπασμένους σπόρους του καφέ. Τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη για περίπου 20' ώστε να τραβήξει τα αρώματα του καφέ. Ξαναβράζουμε τη κρέμα γάλακτος και με τη βοήθεια ενός κόσκινου ρίχνουμε τα υγρά στη σοκολάτα φτιάχνοντας μια ganache. Στους 35°C ενσωματώνουμε τα 350g αφρατεμένης κρέμας γάλακτος.

Επικάλυψη σοκολάτας

Βράζουμε για περίπου ένα λεπτό το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Ρίχνουμε τη ζελατίνη και όλο αυτό το μίγμα το περιχύνουμε στη σοκολάτα και στο κακάο. Τέλος προσθέτουμε το Miroir Neutre και ομογενοποιούμε με ένα μίξερ χειρός. Επικαλύπτουμε περίπου στους 32°C.


Δομή

Σε ένα τσέρκι 16cm βάζουμε το Dacquoise αμυγδάλου και πάνω από αυτό μια στρώση περίπου σε ύψος 2cm από το Banana cream και τα παγώνουμε στην κατάψυξη.

Σε μια σιλικόνη 18cm βάζουμε μέχρι τα 3/4 της φόρμας από το Chocolate Co™ee Mousse και πάνω από αυτό βάζουμε την παγωμένη βάση σπρώχνοντας μέχρι να έρθει στην ίδια ευθεία με τη mousse. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Τέλος ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Σοκολάτας το γλυκό και διακοσμούμε με τα σχέδια σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές