Κρουασάν: Το Εμβληματικό Γαλλικό Αρτοσκεύασμα

Το κρουασάν είναι ένα βουτυρένιο, αφράτο αρτοσκεύασμα. Φτιαγμένο από ζύμη με στρώσεις, τα κρουασάν απαιτούν αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και νερό. Η ζύμη διπλώνεται και κυλάει πολλές φορές για να δημιουργήσει στρώσεις, μια διαδικασία απαραίτητη για την υφή του με τις κυψελώσεις. Μετά την ανάμιξη, ζύμωση, κύλιση και σχηματισμό, η ζύμη ψήνεται.

Δημοφιλείς Παραλλαγές

🍫 Κρουασάν σοκολάτας: Ένα κλασικό κρουασάν γεμιστό με νόστιμη σοκολάτα.

🥐 Κρουασάν αμυγδάλου: Ένα κρουασάν γεμιστό με κρέμα αμυγδάλου και καλυμμένο με φέτες αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη

🍪 Crookie: Ένα υβριδικό γλύκισμα που συνδυάζει κρουασάν και μπισκότα για μια απολαυστική συγχώνευση υφών και γεύσεων.

💚 Κρουασάν φιστίκι: Ένα κρουασάν γεμιστό με κρεμώδη πάστα φιστικιού και μερικές φορές καλυμμένο με θρυμματισμένα φιστίκια.

🌱 Vegan κρουασάν: Ένα κρουασάν φτιαγμένο χωρίς ζωικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας φυτικά συστατικά για μια νόστιμη εναλλακτική.

🍩 Cronut: Ένα υβρίδιο μεταξύ κρουασάν και ντόνατ, με τις φολιδωτές στρώσεις ενός κρουασάν και το σχήμα και την υφή ενός ντόνατ.

🍞 Ψωμί κρουασάν: Ψωμί φτιαγμένο με ζύμη κρουασάν, προσφέροντας τη βουτυρένια κυψελωτή υφή ενός κρουασάν σε μορφή καρβελιού.

Συνδυάστε Παράδοση και Καινοτομία σε Κάθε Κρουασάν

Αναπτύσσουμε προϊόντα που υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ενισχύουν την ευημερία, ενώ δεσμευόμαστε επίσης για τη βιωσιμότητα. Με τις καινοτόμες λύσεις μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε καλύτερο αντίκτυπο στην υγεία των καταναλωτών και στον πλανήτη. Μάθετε περισσότερα.

Συστατικά για κρουασάν
Mimetic Primeur 20%
Φυτικό λιπαρό νέας γενιάς, για να αντικαταστήσετε το βούτυρο ή να αναβαθμίσετε τη μαργαρίνη, με εξαιρετική πλαστικότητα και απολαυστική αίσθηση βουτύρου στο στόμα.
S500 Kimo Long
Βελτιωτικό το οποίο επιτρέπει σε κάθε ζύμη μετά από μακροχρόνια κατάψυξη (έως 6 μήνες) να έχει τα χαρακτηριστικά του φρέσκου ψωμιού.
S500
Βελτιωτικό σε σκόνη για όλα τα αρτοσκευάσματα με μαγιά ή προζύμι.
Sapore
Η σειρά προζυμιών και άλλων λύσεων βασισμένων στη ζύμωση, ενισχύει τη γεύση με μια ξεχωριστή γεύση προζυμιού.
Sproutgrain και Softgrain
Προσθέτουν θρεπτικά συστατικά και γεύση στο κρουασάν σας.
Topfil ή Vivafil
Προσθέστε περισσότερα φρούτα στο κρουασάν σας πριν ή μετά το ψήσιμο.
Cremyvit
Το νόστιμο, λείο και κρεμώδες μείγμα κρέμας, μπορείτε να δημιουργήσετε κρέμα σε λίγα λεπτά—απλά προσθέστε νερό! Ιδανικό για το κρουασάν κρέμας.
Σειρά Del
Περιλαμβάνει διάφορες γεύσεις όπως λεμόνι, τσιζκέικ, καραμέλα και dulce de leche, προσφέροντας ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες για τα κρουασάν σας.
Cremfil
Μια σειρά έτοιμων προς χρήση κρεμωδών γεμίσεων από την Puratos, γνωστές για τη σταθερότητά τους κατά το ψήσιμο και την κατάψυξη, διαθέσιμες σε διάφορες γεύσεις όπως βανίλια και κακάο.
Carat
Λιπαρές γεμίσεις, μια σειρά από νόστιμες γεμίσεις διαθέσιμες σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων όπως σοκολάτα ή φιστίκι.
Σοκολάτα Belcolade
Για μια τέλεια απολαυστική γεύση σοκολάτας.

Χρειάζεστε Βοήθεια με το Κρουασάν σας;

Στην Puratos, υπερηφανευόμαστε για την εξειδίκευση και τις λύσεις που υποστηρίζουν κάθε τύπο παραγωγής, από αρτοποιεία μέχρι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Η Ιστορία του Κρουασάν: Είναι το Κρουασάν Γαλλικό ή Αυστριακό;

Το κρουασάν έχει ρίζες τόσο στην αυστριακή όσο και στη γαλλική γαστρονομική παράδοση. Ξεκίνησε ως το kipferl, ένα ημικυκλικό αρτοσκεύασμα από την Αυστρία, με ιστορία που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Ωστόσο, ο πιο διάσημος θρύλος είναι ότι δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την Πολιορκία της Βιέννης τον 17ο αιώνα. Λέγεται ότι οι βιεννέζοι αρτοποιοί έφτιαξαν αρτοσκευάσματα που έμοιαζαν με την ημισέληνο στις οθωμανικές σημαίες. Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο αυστριακός αρτοποιός August Zang εισήγαγε το κρουασάν στη Γαλλία, όπου προσαρμόστηκε αντικαθιστώντας την αρχική ζύμη μπριός με ζύμη με στρώσεις. Ενώ οι ρίζες του κρουασάν είναι αυστριακές, έγινε σύμβολο της γαλλικής κουζίνας αφού οι Γάλλοι το τελειοποίησαν και το δημοσίευσαν.

What consumers say

Size matters! Mini croissants or croissant bites are trending as recent consumer research has shown that small snacks are winning big.