Το κρουασάν είναι ένα βουτυρένιο, αφράτο αρτοσκεύασμα. Φτιαγμένο από ζύμη με στρώσεις, τα κρουασάν απαιτούν αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και νερό. Η ζύμη διπλώνεται και κυλάει πολλές φορές για να δημιουργήσει στρώσεις, μια διαδικασία απαραίτητη για την υφή του με τις κυψελώσεις. Μετά την ανάμιξη, ζύμωση, κύλιση και σχηματισμό, η ζύμη ψήνεται.
🍫 Κρουασάν σοκολάτας: Ένα κλασικό κρουασάν γεμιστό με νόστιμη σοκολάτα.
🥐 Κρουασάν αμυγδάλου: Ένα κρουασάν γεμιστό με κρέμα αμυγδάλου και καλυμμένο με φέτες αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη
🍪 Crookie: Ένα υβριδικό γλύκισμα που συνδυάζει κρουασάν και μπισκότα για μια απολαυστική συγχώνευση υφών και γεύσεων.
💚 Κρουασάν φιστίκι: Ένα κρουασάν γεμιστό με κρεμώδη πάστα φιστικιού και μερικές φορές καλυμμένο με θρυμματισμένα φιστίκια.
🌱 Vegan κρουασάν: Ένα κρουασάν φτιαγμένο χωρίς ζωικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας φυτικά συστατικά για μια νόστιμη εναλλακτική.
🍩 Cronut: Ένα υβρίδιο μεταξύ κρουασάν και ντόνατ, με τις φολιδωτές στρώσεις ενός κρουασάν και το σχήμα και την υφή ενός ντόνατ.
🍞 Ψωμί κρουασάν: Ψωμί φτιαγμένο με ζύμη κρουασάν, προσφέροντας τη βουτυρένια κυψελωτή υφή ενός κρουασάν σε μορφή καρβελιού.
Αναπτύσσουμε προϊόντα που υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ενισχύουν την ευημερία, ενώ δεσμευόμαστε επίσης για τη βιωσιμότητα. Με τις καινοτόμες λύσεις μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε καλύτερο αντίκτυπο στην υγεία των καταναλωτών και στον πλανήτη. Μάθετε περισσότερα.
Στην Puratos, υπερηφανευόμαστε για την εξειδίκευση και τις λύσεις που υποστηρίζουν κάθε τύπο παραγωγής, από αρτοποιεία μέχρι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Το κρουασάν έχει ρίζες τόσο στην αυστριακή όσο και στη γαλλική γαστρονομική παράδοση. Ξεκίνησε ως το kipferl, ένα ημικυκλικό αρτοσκεύασμα από την Αυστρία, με ιστορία που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Ωστόσο, ο πιο διάσημος θρύλος είναι ότι δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την Πολιορκία της Βιέννης τον 17ο αιώνα. Λέγεται ότι οι βιεννέζοι αρτοποιοί έφτιαξαν αρτοσκευάσματα που έμοιαζαν με την ημισέληνο στις οθωμανικές σημαίες. Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο αυστριακός αρτοποιός August Zang εισήγαγε το κρουασάν στη Γαλλία, όπου προσαρμόστηκε αντικαθιστώντας την αρχική ζύμη μπριός με ζύμη με στρώσεις. Ενώ οι ρίζες του κρουασάν είναι αυστριακές, έγινε σύμβολο της γαλλικής κουζίνας αφού οι Γάλλοι το τελειοποίησαν και το δημοσίευσαν.
Size matters! Mini croissants or croissant bites are trending as recent consumer research has shown that small snacks are winning big.