20 Φεβ 2025
Οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τους κινδύνους που προκύπτουν από την υψηλή πρόσληψη ζάχαρης, ωστόσο στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής η ζάχαρη είναι ένα συστατικό ζωτικής σημασίας, το οποίο συνδέεται όχι μόνο με τη γλυκιά γεύση αλλά και με άλλες σημαντικές λειτουργίες. Αυτό αποτελεί εδώ και καιρό ένα δίλημμα για τους αρτοποιούς, τους ζαχαροπλάστες και τους σοκολατοποιούς, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν απολαυστικά προϊόντα που είναι καλύτερα για την υγεία του καταναλωτή. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε καινοτόμους τρόπους για να το αντιμετωπίσετε.
Η ζάχαρη είναι το συστατικό που οι καταναλωτές επιθυμούν να μειώσουν στη διατροφή τους, καθώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και αρκετών άλλων χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οδοντικές κοιλότητες και ορισμένα είδη καρκίνου.
Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 πρόκειται να διπλασιαστούν μέχρι το 2050. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, διάφορες κυβερνήσεις εφαρμόζουν μέτρα, όπως φορολόγηση της ζάχαρης, περιορισμούς στη διαφήμιση πρόχειρου φαγητού και περιορισμούς στην πώληση τροφίμων με υψηλή ενεργειακή απόδοση σε δημόσιους χώρους, όπως μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε νοσοκομεία και σχολεία.
Για τους παραγωγούς αρτοσκευασμάτων, η εύρεση λύσεων για τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση της συνολικής υγείας των καταναλωτών.
Η μείωση της ζάχαρης στα προϊόντα αποτελεί προτεραιότητα για εμάς στην Puratos. Είναι μία από τις 10 δεσμεύσεις μας για υγεία και ευεξία-being. Για να πετύχουμε αυτήν τη δέσμευση για μείωση της ζάχαρης, υιοθετούμε 3 χρυσούς κανόνες:
Βασιζόμενη σε αυτούς τους 3 χρυσούς κανόνες, η Puratos έχει αναπτύξει έναν αριθμό προϊόντων με λιγότερη ζάχαρη για κάθε στάδιο του τελικού προϊόντος. Τα προϊόντα προσφέρουν τα υψηλά πρότυπα γεύσης και υφής που περιμένουν οι καταναλωτές σας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν στην τήρηση των οδηγιών κατανάλωσης ζάχαρης του ΠΟΥ.
Για την παρασκευή κέικ, το Tegral Satin No Sugar Cake είναι ένα μείγμα κέικ για όλες τις χρήσεις που έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη.
Οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη που προσφέρουμε έχουν ανώτερη θρεπτική αξία, εξασφαλίζοντας συνολικά μειωμένη πρόσληψη θερμίδων κατά 10% έως 15%. Είναι διαθέσιμες σε μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα — αποτελούν ιδανική επιλογή για τους σοκολατοποιούς και τους ζαχαροπλάστες.
Για παράδειγμα, το Belcolade Selection Noir με 55% κακάο διατίθεται επίσης σε έκδοση με αντικατάσταση της ζάχαρης. Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά προϊόντα μαύρης σοκολάτας χωρίς να προσαρμόσετε τη διαδικασία ή τη συνταγή.
Το μείγμα κρέμας ανγκλέζ, Cremyvit Νο Sugar , στο οποίο έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη σε σύγκριση με τη μέση κρέμα ανγκλέζ, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της περιεκτικότητας των αρτοσκευασμάτων σας σε ζάχαρη.
Αυτό το εύχρηστο μείγμα είναι ιδανικό για τάρτες, δανέζικα γλυκά και πίτες, ή ως γέμιση σε εκλέρ και βιενέζικα αρτοσκευάσματα («viennoiserie»).
Επικοινωνήστε με την Puratos Ελλάς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα μας που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη.