Λιώνουμε τη σοκολάτα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Έπειτα βάζουμε σε δύο δόσεις το Crousticrep και τέλος το Geladis Variegato Speculoos και τη Geladis Pasta Speculoos συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε πρώτα τα υγρά και έπειτα το Tegral Sponge Vanilla. Με το σύρμα ανακατεύουμε στην πρώτη ταχύτητα για 1' και έπειτα στη γρήγορη για περίπου 7' μέχρι το μίγμα να αφρατέψει καλά. Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί την επιθυμητή ποσότητα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 10' ανάλογα τον φούρνο.