Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο αφού σπάσουμε με τον πλάστη την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη. Ζυμώνουμε στην πρώτη ταχύτητα για 4’ και στην δεύτερη για 6’.
Ξεκούραση σε μάζα
Ξεκουράζουμε σε μάζα 15’. Κόβουμε στα 900g για την κουλούρα και δύο φυτίλια των 50g για τον σταυρό.
Μορφοποίηση
Πλάθουμε την κουλούρα την βρέχουμε και την βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τοποθετούμε στο τελάρο. Πλάθουμε τα φυτίλια και διακοσμούμε.
Στόφα
Στοφάρουμε για +- 45’ στους 32 C με 70% υγρασία.
Φούρνισμα
Ψήνουμε στους 205 °C με ατμό για 55΄με ανοιχτό το τάμπερ τα τελευταία 15’.
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.