Χριστόψωμο με Αγραφιώτικο

Εκτέλεση Συνταγής

Ζύμωμα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο αφού σπάσουμε με τον πλάστη την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη. Ζυμώνουμε στην πρώτη ταχύτητα για 4’ και στην δεύτερη για 6’.

Ξεκούραση σε μάζα
Ξεκουράζουμε σε μάζα 15’. Κόβουμε στα 900g για την κουλούρα και δύο φυτίλια των 50g για τον σταυρό.

Μορφοποίηση
Πλάθουμε την κουλούρα την βρέχουμε και την βουτάμε στο σιμιγδάλι. Τοποθετούμε στο τελάρο. Πλάθουμε τα φυτίλια και διακοσμούμε.

Στόφα
Στοφάρουμε για +- 45’ στους 32 C με 70% υγρασία.

Φούρνισμα
Ψήνουμε στους 205 °C με ατμό για 55΄με ανοιχτό το τάμπερ τα τελευταία 15’.

Χριστόψωμο με Αγραφιώτικο

Επίπεδο πολυπλοκότητας: