Fugasse & Μπαγκετίνι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ζύμωμα
O-tentic Tutto Pugliese με 600g νερό στην 1η ταχύτητα για 6 λεπτά κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε για άλλα 6 λεπτά στη 2η ταχύτητα. Στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος προσθέτουμε τις γεμίσεις και κλείνουμε με το ελαιόλαδο

Θερμοκρασία ζύμης
26°C

Ξεκούραση σε μάζα

20 λεπτά


Κόψιμο
Για τα μπαγκετίνια 120g και πλάθουμε ελαφρώς φραντζολάκι και για τα fougasse 150g και πλάθουμε ελαφρώς μπαλάκι

Ενδιάμεση ξεκούραση
15 λεπτά

Τελική μορφοποίηση
Πλάθουμε μπαγκετίνια 40cm και τοποθετούμε σε τελάρο. Για τα fougasse ανοίγουμε το μπαλάκι με τον πλάστη σε πάχος 1cm και τοποθετούμε σε τελάρο

Στόφα
45 λεπτά στους 30°C με 75% υγρασία. Κατόπιν χαράζουμε τα μπαγκετίνια με ξυράφι και τα fougasse τα κόβουμε στο σχήμα τους χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ζύμης

Φούρνισμα
17-19 λεπτά στους 230°C με ατμό, με ανοιχτό το ντάμπερ στα τελευταία λεπτά

Προτάσεις για γεμίσεις (ποσοστά επί του αλεύρου)

1. Αποξηραμένο κρεμμύδι 4%, μουστάρδα σε σκόνη 0,5% 

2. Ελιά μαύρη σε ροδέλα 15%, ελιά πράσινη σε ροδέλα 15%, ρίγανη 0,5% 

3. Φέτα σε τρίμμα 40%, ρίγανη 0,5% 

4. Bacon σε κύβους 20%, τυρί cheddar σε κύβους 20%

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές