O-tentic Pinsa 10% Απευθείας

Εκτέλεση

Ζύμωμα
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά ξεχωριστά, ξεκινάμε να ζυμώνουμε με 60% νερό στην 1η ταχύτητα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σταδιακά όταν ζυμώνουμε στη 2η ταχύτητα και τέλος το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 12’ στην 1η ταχύτητα και για 8’ στην 2η.

Ξεκούραση ζύμης
Αφήνουμε τη ζύμη για 15’ σκεπασμένη με πλαστικό, στη συνέχεια διπλώνουμε και αφήνουμε ξανά για 60’ στους 30°C.

Μορφοποίηση

Σχήμα
Ζυγίζουμε περίπου 300γρ, σε ελαφρώς μακρύ σχήμα και τοποθετούμε σε δοχεία ζύμης πασπαλισμένα με κίτρινο αλεύρι .

Στόφα
2 ώρες στοφάρισμα στους 30°C

Τελική μορφοποίηση
Πιέζουμε τη ζύμη απαλά με τα δάχτυλά μας πρώτα στις άκρες και μετά στο κέντρο για να κρατήσει όλο τον αέρα, μέχρι να αποκτήσει οβάλ σχήμα (+/- 30cm επί 20cm)

Διακόσμηση πριν το ψήσιμο
Πριν το ψήσιμο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο

Πρώτο ψήσιμο
Στους 280°C για 3’

Διακόσμηση μετά το πρώτο ψήσιμο
Προσθέτουμε τη γαρνιτούρα μας μετά το πρώτο ψήσιμο.

Τελικό ψήσιμο
Στους 230°C για 8’ με κλειστή υγρασία.

Tips

Για Pinsa Μαργαρίτα: Σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικός (μετά το ψήσιμο)

Για vegetarian Pinsa: Σάλτσα τομάτας, πάπρικα, κρεμμύδι, ελιές, μπουράτα και ρόκα (μετά το ψήσιμο)

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές