Βάζουμε το μίγμα Τσουρέκι Πολίτικο, τη μαγιά και το 80% του νερού σε ταχυζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 3΄. Κατόπιν στη 2η ταχύτητα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το βούτυρο και ζυμώνουμε για 12-15΄.
Θερμοκρασία ζύμης
30-32°C.
Ξεκούραση ζύμης
10-20΄ (ανάλογα την θερμοκρασία της ζύμης και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Βάρος ζύμης
Ζυγίζουμε κομμάτια ζύμης των 550-600g και προπλάθουμε. Αφήνουμε άλλα 10΄ ξεκούραση. Ανοίγουμε με πλάστη και τοποθετούμε σε χάρτινη φόρμα 24cm.
Στόφα
60-70΄ στους 36-38°C με 75-85% υγρασία.
Επικάλυψη
Περνάμε με Sunset Glaze αραιωμένο με 20% νερό και κατόπιν διακοσμούμε.
Θερμοκρασία φούρνου
170°C χωρίς ατμό και ανοιχτό το τάμπερ (τελαρωτός φούρνος).
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.