Βασιλόπιτα με Τσουρέκι Πολίτικο

Εκτέλεση συνταγής

Zύμωμα
Βάζουμε το μίγμα Τσουρέκι Πολίτικο, τη μαγιά και το 80% του νερού σε ταχυζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 3΄. Κατόπιν στη 2η ταχύτητα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το βούτυρο και ζυμώνουμε για 12-15΄.

Θερμοκρασία ζύμης
30-32°C.

Ξεκούραση ζύμης
10-20΄ (ανάλογα την θερμοκρασία της ζύμης και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).

Βάρος ζύμης
Ζυγίζουμε κομμάτια ζύμης των 550-600g και προπλάθουμε. Αφήνουμε άλλα 10΄ ξεκούραση. Ανοίγουμε με πλάστη και τοποθετούμε σε χάρτινη φόρμα 24cm.

Στόφα
60-70΄ στους 36-38°C με 75-85% υγρασία.

Επικάλυψη
Περνάμε με Sunset Glaze αραιωμένο με 20% νερό και κατόπιν διακοσμούμε.

Θερμοκρασία φούρνου
170°C χωρίς ατμό και ανοιχτό το τάμπερ (τελαρωτός φούρνος).

Χρόνος ψησίματος
40΄ (ανάλογα τον φούρνο και το βάρος της ζύμης).

Ανακαλύψτε

σχετικές συνταγές