Γευτείτε το φημισμένο bouchée, ένα αρμονικό μείγμα εξαιρετικών υφών και γευστικών χαρακτηριστικών σε μία μόνο μπουκιά. Αναβαθμίζοντας αυτή τη συνταγή, δημιούργησα μια μοναδική γευστική εμπειρία χρησιμοποιώντας την Belcolade Origins Noir Vietnam 73% Cacao-Trace.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Molding
Λιώνουμε την Belcolade Origins Noir Vietnam 73% Cacao-Trace και δημιουργούμε ένα πολύ λεπτό φύλλο στο επιθυμητό σχήμα.
Την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Pecan Praliné
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό και τη βράζουμε μέχρι να φτάσει τους 118°C. Προσθέτουμε τα καρύδια πεκάν και τα καραμελώνουμε.
Προσθέτουμε αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα καραμέλας σε ένα φύλλο σιλικόνης και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε πολυμίξερ μέχρι να πετύχουμε μια λεία πραλίνα.
Prepared Praliné
Ζεσταίνουμε (λιώνουμε) την πραλίνα καρύδας, την Belcolade Origins Noir Vietnam 73% Cacao-Trace και το βούτυρο κακάο μαζί μέχρι τους 40-45°C.
Διατηρούμε όλα τα υλικά μας στους 26°C.
Γεμίζουμε τις φόρμες Belcolade και τις βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά το πολύ στους 4°C.
Τις αφήνουμε να στερεοποιηθούν στους 16°C για 1-2 ώρες με σχετική υγρασία χαμηλότερη από 60%.
Salty Caramel
Φτιάχνουμε μια καραμέλα με ζάχαρη και γλυκόζη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα προσθέτουμε σταδιακά στην καραμέλα.
Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τις φόρμες σοκολάτας με τη γέμιση καραμέλας.
Salted Shortcrust
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για να δημιουργήσουμε μια αμμώδη υφή.
Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2-3mm χρησιμοποιώντας δύο λαδόκολλες.
Κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου 4cm.
Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 8 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
Black Color Spray
Λιώνουμε το βούτυρο κακάο και το αναμειγνύουμε με το μαύρο χρώμα.
Το διατηρούμε μέχρι τους 30°C και το ψεκάζουμε στο boucheé σε θερμοκρασία 15°C για να δημιουργήσουμε ένα λείο και απαλό βελούδινο αποτέλεσμα.
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.