Dolcinotte Milanese - ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Εκτέλεση Συνταγής

Ανάμιξη

Ρίχνουμε στο κάδο του ταχυζυμωτηρίου κρύο νερό(το 70% του7 νερού). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα Dolcinote Milanese. Αναμιγνύουμε στη 1η ταχύτητα για 10’, προσθέτουμε τη μαγιά και συνεχίζουμε στη 2η ταχύτητα. Μόλις ‘’δεσει’’ καλά το ζυμάρι, περίπου μετά από 30’ αρχίζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό σταδιακά και συνεχίζουμε την ανάμιξη μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη(γυαλιστερή και ελαστική). Ο χρόνος ανάμιξης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 60’. Τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταφίδες ή κομμάτια σοκολάτας. Ομογενοποιούμε για 2-3 λεπτά στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία ζύμης έως 28 - 32οC.


Ενδιάμεση ξεκούραση
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη (σε σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο), δημιουργούμε "φάκελο" και αφήνουμε για ωρίμανση στη στόφα (32οC και 70% σχετική υγρασία) για 1 ώρα.

Μορφοποίηση
Κόβουμε σε "μπάλες" των 750g και μορφοποιούμε. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ειδικές φόρμες για βασιλόπιτα και έπειτα τοποθετούμε στη στόφα. Κατόπιν στη 1 - 1,5 ώρα περίπου πιέζουμε το ζυμάρι ώστε να απλώσει ομοιόμορφα στη φόρμα.

Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 210οC. Μετά τη στόφα, χαράζουμε την επιφάνεια, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια με μίγμα ζάχαρης, αμυγδάλου, αμύλου και ασπράδι αυγού. Με την είσοδο των φορμών στο φούρνο, μειώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC. Μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε τις φόρμες, για τουλάχιστον 8 ώρες & κατόπιν συσκευάζουμε.

Συσκευασία
Συστήνεται κατά την συσκευασία ο ψεκασμός με αλκοόλη, πριν το κλείσιμο.