Εδώ και χρόνια, η Puratos διεξάγει εμπεριστατωμένη έρευνα για το πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν τη γεύση των τελικών προϊόντων, ιδιαίτερα του ψωμιού. Για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γεύση και τη ζύμωση του ψωμιού, ανοίξαμε το Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού.
Με έδρα στο Saint Vith του Βελγίου, το Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού συνδυάζει την τεχνογνωσία μας στη γεύση, το άρωμα, τη ζύμωση και τους συνδυασμούς στο ψωμί για να δείξει πώς η γεύση επηρεάζει την υφή του ψωμιού.
Τίποτα δεν καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για την παραγωγή ψωμιού περισσότερο από τη Βιβλιοθήκη Προζυμιού. Τοποθετημένη στο Κέντρο για τη Γεύση του Ψωμιού, η Βιβλιοθήκη Προζυμιού έχει ως στόχο να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα και να διατηρήσει την κληρονομιά του προζυμιού και τη γνώση της αρτοποιίας, και είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο.
Η ιδέα είναι απλή αλλά σημαντική. Εάν ένας αρτοποιός θέλει να αποθηκεύσει με ασφάλεια ένα δείγμα προζυμιού, μπορεί να το φέρει στη βιβλιοθήκη όπου θα αναλύσουμε το περιεχόμενο και θα εντοπίσουμε την ακριβή σύνθεση και τα συστατικά του. Ασφαλές στη βιβλιοθήκη, το δείγμα μπορεί στη συνέχεια να διατηρηθεί ζωντανό και να συντηρηθεί για τα επόμενα χρόνια.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η βιβλιοθήκη φιλοξενεί τώρα μια μοναδική συλλογή προζύμιων από αρτοποιούς από όλο τον κόσμο και έχει συμβάλει στον εντοπισμό περισσότερων από 700 τύπων ζύμης και περισσότερων από 1.500 ποικιλιών βακτηρίων γαλακτικού οξέος.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Κέντρο για τη γεύση του ψωμιού ή να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της γευστικής κληρονομιάς του κόσμου, επικοινωνήστε μαζί μας.
Κάντε μια εικονική περιήγηση 360° στη Βιβλιοθήκη Προζυμιού μας.