Το μπριός είναι ένα πλούσιο, μαλακό και ελαφρώς γλυκό ψωμί που προέρχεται από τη Γαλλία. Υπάρχουν πάνω από 30 τύποι μπριός μόνο στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των Brioche Parisienne, Brioche Nanterre, Brioche De Metz, Brioche Chinois, Brioche De Saint-Genix, Brioche Vendéenne και Brioche Tropézienne.
Τι είναι πραγματικά το μπριός; Το μπριός είναι ένα γλυκό αρτοσκεύασμα που παραδοσιακά φτιάχνεται με βούτυρο και αυγά, δίνοντάς του μια πλούσια, ελαφρώς γλυκιά και βουτυρένια γεύση. Συνιστάται να ανακατεύεται αργά και για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν προστεθεί το λιπαρό. Αυτό δημιουργεί την συγκεκριμένη, μαλακή και λιωμένη υφή του μπριός. Για βιομηχανική παραγωγή, η μείωση του χρόνου ζύμωσης—απαραίτητη λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βουτύρου και ζάχαρης—μπορεί να διαχειριστεί χρησιμοποιώντας προζυμωμένη ζύμη.
🍫 Μπριός Σοκολάτας: Πλούσιο και απολαυστικό, φτιαγμένο με κακάο για βαθιά γεύση σοκολάτας.
🌱 Vegan μπριός: Φτιαγμένο με φυτικά συστατικά για μια επιλογή χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά.
🥐 Croissant μπριός: Ένα υβρίδιο που συνδυάζει τις φολιδωτές στρώσεις ενός κρουασάν με την πλούσια υφή του μπριός.
🍬 Brioche praline: Also called Saint Genix, this type of delightful brioche is adorned with iconic pink pralines that originated in Lyon.
🍬 Μπριός Πραλίνας: Επίσης γνωστό ως Saint Genix, αυτό το είδος μπριός είναι διακοσμημένο με εμβληματικές ροζ πραλίνες που προέρχονται από τη Λυών.
🍞 Μπριός με προζύμι: Προσθέτει μια ξινή γεύση χρησιμοποιώντας προζύμι για μοναδική γεύση.
🥯 Μπριός μπέιγκελς: Μαλακά και ελαφρώς γλυκά μπέιγκελς με την τρυφερή υφή του μπριός.
🥖 Μπριός Μπαγκέτες: Μακρόστενα μπριός, ιδανικά για σάντουιτς ή ως συνοδευτικό γεύματος.
🧁 Μπριός με Κανέλα: Αρωματικό και γλυκό, εμποτισμένο με κανέλα και μερικές φορές καλυμμένο με γλάσο.
Αναπτύσσουμε προϊόντα που υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ενισχύουν την ευημερία, ενώ δεσμευόμαστε επίσης για τη βιωσιμότητα. Με τις καινοτόμες λύσεις μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε καλύτερο αντίκτυπο στην υγεία των καταναλωτών και στον πλανήτη. Μάθετε περισσότερα.
Το όνομα μπριός προέρχεται από τη νορμανδική διάλεκτο "brier", που σημαίνει "ζυμώνω τη ζύμη". Το μπριός φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Νορμανδία κατά τον 16ο αιώνα.
Η Νορμανδία είναι διάσημη για την ποιότητα του βουτύρου της. Για να θεωρηθεί μπριός στη Γαλλία, απαιτούνται 400g βουτύρου ανά κιλό αλεύρι. Με την πάροδο των αιώνων, τα μπριός εξαπλώθηκαν σε πολλές περιοχές εκτός Γαλλίας.
Το μπριός διαφέρει από το κανονικό ψωμί λόγω των πλουσιότερων συστατικών του, όπως τα αυγά και το βούτυρο, που του δίνουν μια μαλακή, αφράτη υφή και μια ελαφρώς γλυκιά γεύση. Αυτή η εμπλουτισμένη ζύμη έχει ως αποτέλεσμα ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και μια τρυφερή ψίχα, καθιστώντας το ευέλικτο τόσο για γλυκά όσο και για αλμυρά πιάτα. Το κανονικό ψωμί, από την άλλη πλευρά, έχει συνήθως μια απλούστερη λίστα συστατικών, μια πιο μαστιχωτή υφή και μια πιο ουδέτερη γεύση. Αυτές οι διακρίσεις κάνουν το μπριός έναν πολυτελή τύπο ψωμιού που απολαμβάνεται για τη μοναδική του γεύση και υφή.