Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τo PatisFrance Amande Rapees, τη ζάχαρη, το αλάτι και το Beurre de Laiterie 82% μέχρι να επιτύχουμε μια «αμμώδη» υφή. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε, ώστε να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε στα 2mm, κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος, της τάρτας και ψήνουμε στους 160°C για 12’-13’.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και την Creme Laiterie du Pont, προσθέτουμε τη ζελατίνη και τα ρίχνουμε στην Belcolade Selection Lait και την Carat Nutolade. Όταν το μίγμα φτάσει στους 38°C ενσωματώνουμε το Beurre de Laiterie και ομογενοποιούμε με ένα μίξερ χειρός. Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα φουντούκια.
Βράζουμε τα 225g της Creme Laiterie du Pont με τον στιγμιαίο καφέ. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και τα ρίχνουμε στην Carat Nutolade.
Τέλος στους 30°C ενσωματώνουμε τις ημίρρευστες κρέμες.
Λιώνουμε την Belcolade Amber Cacao Trace με το βούτυρο κακάο και τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Μέσα στην τάρτα γεμίζουμε με το Nutolade Filling και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σε μία φόρμα σιλικόνης περίπου ίδιας διαμέτρου με την τάρτα βάζουμε την Mousse Nutolade και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Όταν παγώσει η Mousse Nutolade ξεφορμάρουμε και ψεκάζουμε με το Amber Velvet, το οποίο έχουμε ζεστάνει στους 45°C