Βάζουμε το μίγμα Tegral Τσουρέκι Πολίτικο, την μαγιά και το 80% του νερού σε ταχυζυμωτήριο και ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 3’. Κατόπιν στην 2η ταχύτητα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε για 12-15’.
Θερμοκρασία ζύμης
30-32 °C
Ξεκούραση ζύμης
10’-20’ (ανάλογα την θερμοκρασία της ζύμης και την θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Βάρος ζύμης
Ζυγίζουμε κομμάτια ζύμης των 250 ή 300g, αφήνουμε άλλα 10’ ξεκούραση και μορφοποιούμε.
Στόφα
60’-70’/36-38°C/75-85% υγρασία
Θερμοκρασία φούρνου
θερμοκρασία 170-180° C χωρίς ατμό και ανοιχτό το τάμπερ (τελαρωτός φούρνος)
Χρόνος ψησίματος
Χρόνος 40’ (ανάλογα το φούρνο και το βάρος της ζύμης)
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.