28 Ιουν 2022
Το Taste Tomorrow είναι το μεγαλύτερο οικοσύστημα στον κόσμο για την κατανόηση των καταναλωτών στους τομείς της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και της σοκολάτας. Η συνεχής παρακολούθηση των τοπικών και παγκόσμιων καταναλωτικών συμπεριφορών, στάσεων και επιλογών μας παρέχει πολύτιμες, εις βάθος γνώσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των τάσεων και να ανακαλύψουμε νέες. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Ανακαλύψτε εδώ.
Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε σε τρεις τάσεις για τη σοκολάτα που θα είναι απαραίτητες το 2023.
Μην ξεχάσετε να ανακαλύψετε τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην αρτοποιεία και τη ζαχαροπλαστική.
Για την παρακολούθηση και τη μέτρηση των μεταβαλλόμενων συμπεριφορών και στάσεων λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση, το Taste Tomorrow συνεντεύξεις συνεχώς από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία μας αποτελέσματα δείχνουν ότι τα τρόφιμα βρίσκονται στις 3 κορυφαίες κατηγορίες όπου οι καταναλωτές ανησυχούν περισσότερο για την αύξηση των τιμών. Ενδιαφέρον είναι ότι μόνο το 24% των καταναλωτών προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα αγοράζοντας λιγότερες μπάρες σοκολάτας, πραλίνες και άλλα είδη σοκολάτας, που είναι το χαμηλότερο νούμερο στην κατηγορία των «γλυκών». Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος για τα επιδόρπια και τα παγωτά (25%), τα γλυκά (27%), τα κέικ, τα ζαχαροπλαστεία και τα γλυκά προϊόντα (29%).
Παρά την καθολική ανησυχία για τον αντίκτυπο της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς στις δαπάνες των νοικοκυριών τους, το 45% των καταναλωτών δεν είναι πρόθυμοι να αγοράσουν τη φθηνότερη σοκολάτα, αλλά συνεχίζουν να αγοράζουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, προϊόντα που εμπιστεύονται.
Ανακαλύψτε τις τρεις κορυφαίες τάσεις που προέκυψαν από την πρόσφατη παγκόσμια έρευνα του taste Tomorrow που θα διαμορφώσει τη βιομηχανία της σοκολάτας το 2023:
Ο κόσμος της σοκολάτας ελέγχεται τώρα, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναγνωρίζουν ότι δεν λειτουργούν όλες οι φυτείες με βιώσιμο τρόπο και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι βιώσιμες και διαφανείς μάρκες έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την προέλευση του κακάο. Οι καταναλωτές εκτιμούν τις βιώσιμες μάρκες και τις πρωτοβουλίες δίκαιου εμπορίου.
Η σοκολάτα βιολογικής καλλιέργειας ενισχύει ,επίσης, την εμπειρία της απόλαυσης της σοκολάτας. Το ενδιαφέρον για τα φυσικά και τα βιολογικά τρόφιμα έχει παραμείνει αρκετά σταθερό, αν και αυξήθηκε το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2023. Η ονομασία <<Φυσικό>> προσδίδει ένα υγιεινό χαρακτήρα, όπου αυξάνει την επιτρεπτότητα και τα αντιληπτά οφέλη για την υγεία των τελικών προϊόντων σοκολάτας.
Η ξέγνοιαστη απόλαυση ισχύει ιδιαίτερα εάν οι σοκολατοποιοί καταφέρουν να μειώσουν την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείται ή να την αντικαταστήσουν εντελώς. Τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό του πληθυσμού που πιστεύει ότι η ζάχαρη είναι υγιεινή μειώνεται σταθερά (από 18% το 2015 σε μόλις 13% το 2021). Το μέλι, τα σιρόπια και η ζάχαρη καρύδας αναφέρονται μεταξύ των καταναλωτών ως πιο υγιεινά υποκατάστατα της ζάχαρης που κάνουν τη σοκολάτα ακόμα πιο ελκυστική για τους καταναλωτές.
Καθώς οι ανησυχίες για το περιβάλλον, την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων εξακολουθούν να υφίστανται, και με μεγάλο αριθμό διαθέσιμων επιλογών προϊόντων φυτικής προέλευσης, πολλοί καταναλωτές απολαμβάνουν να επιδίδονται σε vegan και φυτικής προέλευσης τρόφιμα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δημιουργίες φυτικής προέλευσης θα γίνουν ,επίσης, μια τεράστια τάση στον κόσμο της σοκολάτας το επόμενο έτος. Οι σοκολατοποιοί και οι κατασκευαστές ζαχαροπλαστικής έχουν αναπτύξει εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις αντί της παραδοσιακής σοκολάτας γάλακτος που μπορούν να απολαύσουν οι καταναλωτές που ακολουθούν μια φυτική διατροφή, αλλά είναι επίσηε ικανές να αποπλανήσουν και τους λάτρεις της παραδοσιακής σοκολάτας γάλακτος.
Εν ολίγοις: οι premium συνταγές με βάση τη σοκολάτα με φυσικά συστατικά και νόστιμα φυτικά υποκατάστατα για σοκολάτες γάλακτος, θα μπορούν να προσεγγίσουν (πολύ) μεγαλύτερο κοινό το 2023.
Η σοκολάτα έχει συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα ενδορφινών και οφέλη για τη σωματική υγεία. Η έρευνά μας στο Taste Tomorrow δείχνει ότι οι καταναλωτές επισημαίνουν τα οφέλη για την υγεία ορισμένων τροφίμων, τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία. «Το μαγνήσιο στη μαύρη σοκολάτα βοηθά τους υποδοχείς ωκυτοκίνης να λειτουργήσουν καλύτερα, και η βιταμίνη C στα μούρα και η βιταμίνη D στα αυγά βοηθούν στην παραγωγή όλων των ορμονών της ευτυχίας μας», σχολίασε ένας καταναλωτής σε ένα επιδόρπιο με μους μαύρης σοκολάτας και βατόμουρα. Η σοκολάτα συνδέεται παραδοσιακά με την άνεση και την απόλαυση. Από πολλούς καταναλωτές συσχετίστηκε και με τη μείωση του άγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι τάσεις αναζήτησης για τρόφιμα που ανακουφίζουν το άγχος παρέμειναν υψηλές σε όλες τις γλώσσες που ερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. Αλλά το 2023, θα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια στιγμή απόλαυσης που είναι καλή τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό.
Η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων των καταναλωτών μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά είναι σίγουρα εφικτή. Η Belcolade προσφέρει σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας που είναι βιώσιμη, με μειωμένη ζάχαρη και φυτικής προέλευσης, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε διάφορους ισχυρισμούς χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόσετε τη διαδικασία ή τη συνταγή. Μάθετε περισσότερα εδώ.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Δείτε τις άλλες προβλέψεις μας για τάσεις στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιοίας.