Dolce Paradiso Σάμαλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1o
Στο μίξερ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τη μαστίχα καλά τριμμένη και έπειτα προσθέτουμε το Dolce Paradiso. Αναμιγνύουμε με το φτερό για 1’ στην πρώτη ταχύτητα.

Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαστίχα σε σκόνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη δεύτερη ταχύτητα για 2’ και για 1’ στην πρώτη.

Βήμα 3ο
Φορμάρουμε το σάμαλι στα σκεύη ψησίματος. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10’ φορμαρισμένα. Για μίγμα 1Kg ψήνουμε σε αερόθερμο στους 175°C για ±35’ και σε ταμπανωτό στους 180°C για ±35’. 10’ πριν βγει το σάμαλι από το φούρνο το βγάζουμε και το κόβουμε στα επιθυμητά κομμάτια και το τοποθετούμε πάλι στο φούρνο για τον υπόλοιπο χρόνο.

Βήμα 4ο
Σιροπιάζουμε με καυτό το σάμαλι και καυτό το σιρόπι.

Dolce Paradiso Σάμαλι

Αξιώσεις

  • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ