Στο μίξερ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τη μαστίχα καλά τριμμένη και έπειτα προσθέτουμε το Dolce Paradiso. Αναμιγνύουμε με το φτερό για 1’ στην πρώτη ταχύτητα.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και τη μαστίχα σε σκόνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη δεύτερη ταχύτητα για 2’ και για 1’ στην πρώτη.
Βήμα 3ο
Φορμάρουμε το σάμαλι στα σκεύη ψησίματος. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10’ φορμαρισμένα. Για μίγμα 1Kg ψήνουμε σε αερόθερμο στους 175°C για ±35’ και σε ταμπανωτό στους 180°C για ±35’. 10’ πριν βγει το σάμαλι από το φούρνο το βγάζουμε και το κόβουμε στα επιθυμητά κομμάτια και το τοποθετούμε πάλι στο φούρνο για τον υπόλοιπο χρόνο.
Βήμα 4ο
Σιροπιάζουμε με καυτό το σάμαλι και καυτό το σιρόπι.
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.