Fraisban Choco

Coulis ΦΡΑΟΥΛΑΣ-ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Βήμα 1ο
Πολτοποιούμε τις φράουλες και παίρνουμε όλο το χυμό τους. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε μέσα στο χυμό που έχουμε ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Μέσα στο μίγμα ρίχνουμε τις μπανάνες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Mousse ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε τα 250g της κρέμας 35% και λίγο πριν το σημείο βρασμού τη ρίχνουμε στη Belcolade. Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα ganache. Τέλος στους 35°C ενσωματώνουμε τις ημίρρευστες χτυπημένες κρέμες 35% και Festipak.

Ganache ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά και στους 40°C περίπου, επικαλύπτουμε τη mousse.

ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βήμα 1ο
Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι το coulis φράουλας - μπανάνας. Tο βάζουμε στη κατάψυξη και όταν παγώσει βάζουμε από πάνω την mousse. Εάν θέλουμε επαναλαμβάνουμε. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με το ganache.

Fraisban Choco

Επίπεδο πολυπλοκότητας: