Λιώνουμε τη Belcolade και την ανακατεύουμε με το λάδι.
Βήμα 2ο
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να πάρουν όγκο και ενσωματώνουμε μέσα σε αυτά σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα.
Βήμα 3ο
Τέλος αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το κακάο το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με το baking και ανακατεύουμε πολύ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 4ο
Με μία παλέτα το στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 5 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ ΑΧΛΑΔΙ
Βήμα 1ο
Κόβουμε το αχλάδι σε μικρά κομμάτια, λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και όταν κάψει προσθέτουμε το αχλάδι μέχρι να μαλακώσει.
MOUSSE ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε τα 250g της κρέμας 35%, λίγο πριν το σημείο βρασμού το ρίχνουμε στη Belcolade και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ganache.
Βήμα 2ο
Τέλος στους 35°C ενσωματώνουμε τις ημίρρευστες χτυπημένες κρέμες.
Ganache ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά και στους ±40°C επικαλύπτουμε τη mousse
ΔΟΜΗ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι το παντεσπάνι και αμέσως από πάνω τη γέμιση αχλαδιού. Ρίχνουμε τη mousse και όταν παγώσει επαναλαμβάνουμε. Τέλος όταν παγώσει και η τελευταία στρώση επικαλύπτουμε με το ganache.
Χρησιμοποιούμε cookies με στόχο σας να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας, να αναγνωρίζουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και τις προτιμήσεις σας καθώς και να μετράμε και να αναλύουμε την κίνηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, διαβάστε την πολιτική για τα cookies μας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή όλων των cookies» συναινείτε στη χρήση όλων των cookies.