Victoria Mille-Feuille

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΓΙΑ MILLE-FEUILLE

Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη το νερό και το λιωμένο βούτυρο μαζί μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη ζύμη.

Βήμα 2ο
Προσοχή να μην έχει ελαστικότητα η ζύμη, απλά να έχει αναμιχθεί.

Βήμα 3ο
Όταν έχει τελειώσει η ανάμιξη του, δίνουμε μια τετράγωνη και επίπεδη μορφή. Τυλίγουμε με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες το λιγότερο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

Βήμα 1ο

Ανοίγουμε την ζύμη στην σφολιατομηχανή στα 7mm ενσωματώνουμε την πλάκα βουτύρου Mimetic 20% και κάνουμε 5 διπλώματα.


Βήμα 2ο
Το ξεκουράζουμε τουλάχιστον 2 ώρες ανάμεσα σε κάθε 2 διπλώματα.

ΚΡΕΜΑ VICTORIA

Βήμα 1ο
Βράζουμε το νερό, το γάλα και την Crème Laiterie du Pont 35%.

Βήμα 2ο
Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε την Victoria warm preparation ανακατεύοντας µέχρι το µίγµα να οµογενοποιηθεί.

Βήμα 3ο
Στη συνέχεια για να δέσει καλυτέρα η κρεµά patisserie, ξανά βάζουµε το µίγµα τη φωτιά, ανακατεύοντας πολύ δυνατά.

Βήμα 4ο
Έπειτα, αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τον κιγιέ που έχουµε φτιάξει µε το Deli meringue και τέλος την Geladis Pasta Crema Classica.

Victoria Mille-Feuille

Επίπεδο πολυπλοκότητας:  

Βάζουµε δυο στρώσεις από την κρέµα patisserie ανάµεσα σε 3 φύλλα σφολιάτας mille-feuille και τοποθετούµε στην κατάψυξη.

Κόβουµε στο επιθυµητό σχήµα και µε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής διακοσµούµε την επιφάνεια µε την κρέµα patisserie και σπασµένα κοµµάτια από την σφολιάτα για το mille-feuille